Wie ben ik?

Mijn naam is Celine Schiks en ik ben de trotse eigenaresse van ‘From Nature To Health’.

Met mijn enthousiasme en liefde voor mensen, dieren en de natuur hoop ik mensen en dieren in mijn praktijk te helpen de weg naar gezondheid, rust, een vervullend leven en innerlijke kracht weer terug te vinden.

Deze liefde voor de natuur begon al vroeg. Geïnspireerd door alles wat leeft, groeit en bloeit, was ik als kind vaak bezig met het drogen van bloemetjes en knuffelen met de kippen.

Dierenarts worden en zo dieren beter kunnen maken was dan ook altijd mijn droom, totdat de natuurgeneeskunde in beeld kwam. Dit toekomstbeeld veranderde want toen pas voelde ik het diepere contact met de dieren waar ik naar op zoek was.

Ik begon aan de studie HBO Natuurgeneeskundig diertherapeut en kwam al snel tot de conclusie dat de reguliere geneeskunde goed samen kan met de natuurgeneeskunde. Ik vond het dan ook belangrijk om van beide werkwijzen kennis te vergaren. Daarom heb ik tijdens mijn HBO opleiding de reguliere MBO opleiding tot Paraveterinair (dierenartsassistente) gevolgd. Beide studies heb ik met veel plezier doorlopen en afgerond.

Ik hoop dat steeds meer mensen in de toekomst in gaan zien dat deze twee zeer verschillende zienswijzen, beiden voortkomend uit liefde voor dieren, nooit zonder elkaar kunnen.

Ik vind het enorm inspirerend om te zien welke mogelijkheden de natuurgeneeskunde te bieden heeft en hoe puur de dieren hierop reageren. Het heeft mijn visie ten opzichte van gezondheid en ziekte enorm veranderd, zowel voor mens als dier. 

Doordat de basis van natuurgeneeskunde voor mens en dier gelijk is, ging ik ook mijn eigen lichaam veel beter begrijpen en eventuele klachten serieuzer nemen. En toch, verloor ik een aantal keren mijn gezondheid. Een gescheurde meniscus, acné, een overprikkeld zenuwstelsel en paniekaanvallen kwamen voorbij. Ik werd me steeds meer bewust van het feit dat, gezondheid behouden in de moderne maatschappij, inspanning vereist. We zijn het contact met de natuur en onze innerlijke wijsheid verloren en zijn in een ratrace terecht gekomen.

Ik besloot nog dieper in alle kennis te willen duiken en ging de studie tot orthomoleculair therapeut volgen. Naast deze studie kwam ook de polyvagaaltheorie en de diepere laag van darmgezondheid op mijn pad.

De ervaring van veel cliënten in mijn praktijk met de kennis en kunde uit de opleidingen zorgen voor een uitgebreid pallet waar ik mee werk in mijn praktijk. 

"De dokter van de toekomst zal geen medicatie voorschrijven, maar zal zijn of haar patiënten interesseren in de zorg voor het eigen lichaam, gezonde voeding en de oorzaken en preventie van ziekte." - Thomas Edison

opleidingen & Cursussen