Wie ben ik?

Mijn naam is Celine Schiks en ik ben de trotse eigenaresse van ‘From Nature To Health’.

Met mijn enthousiasme en liefde voor mensen, dieren en de natuur hoop ik mensen en dieren in mijn praktijk te helpen de weg naar gezondheid en innerlijke kracht weer terug te vinden.

Dit enthousiasme en deze liefde begon al vroeg. Geïnspireerd door alles wat leeft, groeit en bloeit, was ik als kind veel in de natuur te vinden en vaak bezig met het drogen van bloemetjes. Zolang ik me kan herinneren zijn dieren waardevol voor me geweest en vooral het knuffelen van kippen, honden, katten en konijnen was zeer belangrijk voor mij.

Dierenarts worden en zo dieren beter kunnen maken was dan ook altijd mijn droom, totdat de natuurgeneeskunde in beeld kwam. Dit beeld veranderde, want toen pas voelde ik de diepgang en het contact met de dieren waar ik naar op zoek was.

Ik begon aan de studie HBO Natuurgeneeskundig diertherapeut en kwam al snel tot de conclusie dat de reguliere geneeskunde goed samen kan met de natuurgeneeskunde. Ik vond het dan ook belangrijk om van beide werkwijzen kennis te vergaren. Daarom heb ik tijdens mijn HBO opleiding de MBO opleiding tot Paraveterinair gevolgd. Beide studies heb ik met veel plezier doorlopen en afgerond. Ik hoop dat steeds meer mensen in de toekomst in gaan zien dat deze twee zeer verschillende zienswijzen, beiden voortkomend uit liefde voor dieren, nooit zonder elkaar kunnen.

Ik vind het enorm inspirerend om te zien welke mogelijkheden de alternatieve geneeskunde te bieden heeft en hoe puur de dieren hierop reageren. Het heeft mijn visie ten opzichte van gezondheid en ziekte enorm veranderd, zowel voor mens als dier. 
Want doordat de basis van natuurgeneeskunde voor mens en dier gelijk is, ging ik ook mijn eigen lichaam veel beter begrijpen en eventuele klachten serieuzer nemen. Ik voelde dat ik hier meer over wilde weten en ben me toen gaan verdiepen in natuurlijke en helende voedingsmiddelen voor mensen. Ik heb ontzettend veel boeken gelezen en verschillende diëten uitgeprobeerd. Uiteindelijk kwam ik terecht bij ‘Medical Medium’ en dit maakte een enorme shift in mijn gezondheid, gemoedstoestand en energieniveau. Ik heb het vertrouwen in mijn lichaam hierdoor weer teruggevonden! Dit wil ik anderen ook geven en het voelt dan ook als mijn missie op mensen die het vertrouwen in hun lichaam kwijt zijn terug te geven met mijn jarenlange opgedane kennis en ervaring. 

"De dokter van de toekomst zal geen medicatie voorschrijven, maar zal zijn of haar patiënten interesseren in de zorg voor het eigen lichaam, gezonde voeding en de oorzaken en preventie van ziekte." - Thomas Edison

opleidingen & Cursussen