werkwijze

U bent met uw huisdier van harte welkom in mijn praktijk. Bij grote huisdieren of landbouwhuisdieren kom ik uiteraard op locatie en wanneer het voor u of uw dier prettiger is in de vertrouwde leefomgeving is een consult aan huis ook mogelijk.

Honden en katten mogen altijd loslopen in mijn praktijk en ik streef naar een huiselijke sfeer waarin uw dier zich kan ontspannen en het welzijn van uw dier altijd voorop staat.

 • Preventie consult: dit consult vind meestal jaarlijks plaats om te kijken of er eventuele aandachtspunten zijn om zo klachten, vroegtijdige veroudering of ziektes eerder te herkennen. Uit de praktijk blijkt dat veel problemen zo voorkomen kunnen worden. 
 • Kort adviesconsult: tijdens dit consult bespreken we de natuurgeneeskundige visie op bijvoorbeeld voeding, sterilisatie, castratie, vaccinaties/titerbepaling, herplaatsing, cursussen, ontvlooien of ontwormen.
 • Second opinion: het is mogelijk dat u na een diagnose van een dierenarts een natuurgeneeskundige advies wilt. We kunnen andere behandelopties bespreken en de voor- en nadelen doornemen.    

Tijdens het eerste consult wordt door middel van een uitgebreid gesprek en een fysiek-, energetisch- en aroma onderzoek zoveel mogelijk informatie verzameld over uw dier. Ik behandel elk dier individueel, een eerste consult duurt daarom ook 60 tot 70 minuten.

 • Vooraf aan het eerste consult stuur ik u een intakeformulier die u alvast kunt invullen. Hierin staan wat algemene vragen over uw dier, zoals de voeding, vaccinaties en de medische geschiedenis.
 • Tijdens het consult ga ik dieper in op de huidige leefsituatie en de algehele geschiedenis van het leven van uw dier. Er worden ook veel vragen gesteld over het karakter van uw dier. We gaan dieper in op de ziektegeschiedenis, het medicijngebruik, de voeding en eventuele andere bijzonderheden in het leven van uw dier. Dit geeft mij inzicht in de eventuele oorzaken van de klachten.
 • Na het verzamelen van de informatie zal er altijd een fysiek- en energetisch onderzoek plaatsvinden. Dit gebeurt niet op een hoge behandeltafel, maar op de grond. Het welzijn en de behoefte van uw dier staat bij mij altijd voorop. Ik streef er dan ook naar om, zonder dwang of stress, samen met u en uw dier, de onderzoeken rustig uit te voeren.
 • De essentiële olietest wordt aansluitend uitgevoerd en dient als hulpmiddel. De dieren laten door middel van de reactie aan mij zien welke olie ze kunnen gebruiken voor hun gezondheid. Instinctief weten dieren precies wat goed voor ze is.
 • Als het nodig is zal ik verdere vragen of onduidelijkheden uitmeten met de biotensor. 
 • Daarna zal ik mijn conclusie, prognose en behandelplan met u bespreken. De haalbaarheid van het behandelplan staat uiteraard altijd voorop en zal dan ook met u overlegd worden. Deze kan bestaan uit het inzetten van natuurlijke middelen, een voedingsadvies en/of praktische maatregelen. Maatregelen zijn bijvoorbeeld aanpassingen in de leefomgeving, de dagindeling of de benadering van het dier.
 • Het kan ook zijn dat ik u naar aanleiding van mijn conclusie eerst doorverwijs naar een reguliere dierenarts voor nader onderzoek. En wanneer ik vermoed dat er een behandeling noodzakelijk is die ik niet kan bieden, zal ik u altijd doorsturen naar een andere (natuurgeneeskundige) therapeut.
 • Binnen 48 uur ontvangt u via de mail het uitgewerkte formulier met daarin alle besproken informatie, de conclusie en het plan van aanpak.
 • Na het eerste consult spreken we een terugkoppelmoment af. Tijdens dit gesprek wordt de effectiviteit van het behandelplan bekeken en kunnen er – indien nodig – aanpassingen worden gemaakt. Als er eerder vragen zijn, dan kunnen we altijd eerder een contactmoment inplannen.
 • Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten zullen er een of meerdere vervolgconsulten gewenst zijn.

Gratis telefonisch kennismakingsgesprek

(15 minuten)

Voor het beantwoorden van algemene vragen, om duidelijkheid te creëren over mijn werkwijze en om samen met mij te kijken of dit u aanspreekt voor een eventueel consult.

Reviews