werkwijze

Je bent met jouw huisdier van harte welkom in mijn praktijk. Bij grote huisdieren of landbouwhuisdieren kom ik uiteraard op locatie en wanneer het voor jou of jouw dier prettiger is in de vertrouwde leefomgeving is een consult aan huis ook mogelijk.

Honden en katten mogen altijd loslopen in mijn praktijk en ik streef naar een huiselijke sfeer waarin het dier zich kan ontspannen. Het welzijn en de rust van het dier staat altijd voorop.

 • Preventie consult: dit consult vind meestal jaarlijks plaats om te kijken of er eventuele aandachtspunten zijn om zo klachten, vroegtijdige veroudering of ziektes eerder te herkennen. Uit de praktijk blijkt dat veel problemen zo voorkomen kunnen worden. 

 • Kort adviesconsult: tijdens dit consult bespreken we de natuurgeneeskundige visie op bijvoorbeeld voeding, sterilisatie, castratie, vaccinaties/titerbepaling, herplaatsing, cursussen, ontvlooien of ontwormen.

 • Second opinion: het is mogelijk dat je na een diagnose van een dierenarts een natuurgeneeskundig advies wilt. We kunnen andere behandelopties bespreken en de voor- en nadelen doornemen.    

Tijdens het eerste consult wordt door middel van een uitgebreid gesprek en een fysiek-, energetisch- en aroma onderzoek zoveel mogelijk informatie verzameld over het dier. Ik behandel elk dier individueel, een eerste consult duurt daarom ook 70-80 minuten.

 • Voordat het consult plaatsvind verstuur ik een intakeformulier via de mail.

 • Tijdens het consult ga ik dieper in op de huidige leefsituatie en de algehele geschiedenis van het leven van jouw dier. Er worden ook veel vragen gesteld over het karakter van uw dier. 

 • Na het verzamelen van de informatie zal er altijd een fysiek- en energetisch onderzoek plaatsvinden. Dit gebeurt niet op een hoge behandeltafel, maar op de grond. Het welzijn en de behoefte van het dier staat bij mij altijd voorop. Ik streef er dan ook naar om, zonder dwang of stress, de onderzoeken rustig uit te voeren.

 • Als het nodig is zal ik verdere vragen of onduidelijkheden uitmeten met de biotensor. 

 • Daarna zal ik mijn conclusie, prognose en behandelplan met u bespreken. De haalbaarheid van het behandelplan staat uiteraard altijd voorop en zal dan ook met u overlegd worden. Deze kan bestaan uit het inzetten van natuurlijke middelen, een voedingsadvies en/of praktische maatregelen. Maatregelen zijn bijvoorbeeld aanpassingen in de leefomgeving, de dagindeling of de benadering van het dier.

 • Het kan zijn dat ik je naar aanleiding van mijn conclusie eerst doorverwijs naar een reguliere dierenarts voor nader onderzoek. Wanneer ik vermoed dat er een behandeling noodzakelijk is die ik niet kan bieden, zal ik je altijd doorsturen naar een andere (natuurgeneeskundige) therapeut.

 • Via de mail ontvang je het uitgewerkte formulier met daarin alle besproken informatie, de conclusie en het plan van aanpak.

 • Na het eerste consult spreken we een telefonisch terugkoppelmoment af. Tijdens dit gesprek wordt de effectiviteit van het behandelplan bekeken en kunnen er – indien nodig – aanpassingen worden gemaakt. Als er eerder vragen zijn, dan kunnen we altijd eerder een contactmoment inplannen.

 • Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten zullen er een of meerdere vervolgconsulten gewenst zijn.

Gratis telefonisch kennismakingsgesprek

(15 minuten)

Voor het beantwoorden van algemene vragen, om duidelijkheid te creëren over mijn werkwijze en om samen met mij te kijken of dit u aanspreekt voor een eventueel consult.

Reviews